2020 m. Spalio 6 d. 1Vilniaus dailės akademijos (VDA) galerijoje „Akademija“, Pilies g. 44, Vilnius, buvo pristatyta Grafikos katedros absolventės Viltės Žumbakytės paroda „Tekstūros: vienas paviršius po kito“.

Stebėdama laike natūraliai besikeičiančių paviršių grožį, įsikvepiu kurti monochrominius daugiasluoksnius medžio anglies piešinius, kurie išreiškia prieštaravimą tarp judėjimo ir momento. Mano kūrybinis procesas atsiremia ne vien į gryną vaizdą. Panašiai kaip sinestetai, muzikos, garso ir atmosferos perkėlimą į formą, ritmą ar pasikartojimus, patiriu spontaniškai. Suprantu šį procesą kaip laiko ir savęs sulėtinimą, intuityviai atsigręžiant į gamtą, nuimant ar perkuriant vaizdinį ar garsinį jos paviršių.

Viltė Žumbakytė


Apie autorę

Viltė Žumbakytė - jaunosios kartos menininkė, gimusi 1993 metais, mokėsi Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje, vėliau studijavo ir 2016 m. baigė grafikos bakalauro studijas Vilniaus dailės akademijoje. Pagal Erasmus mainų programą mokėsi Urbino dailės akademijoje, Italijoje. 2020 metais apsigynė grafikos magistro laipsnį VDA Grafikos katedroje. 2020 m. suteikta pirmoji M.K. Čiurlionio vardo stipendija-paskata.

Facebook įvykis