Tikrovės tikrumas | VDA Vizualinių komunikacijų MA II k. studentų darbų paroda

2023 sausio 10 – 25 d.

„Galiu įsivaizduoti, kad viskas yra apgaulinga sapnų žaismė, kad neegzistuoja nei pasaulis, nei Dievas, kad esu kažkas skirtingo nuo kūno. Tačiau niekaip negaliu pamąstyti, kad nemąstau.” – René Descartes

Tikrovės tikrumas – paroda nagrinėjanti realybės principo kuriamą simuliaciją medijuotame pasaulyje. Perteikiamas esamos tikrovės atspindys kūrėjų darbuose nagrinėja: kultūrinius simuliakrus, besikeičiančias visuomenės socialines vertybes, simuliatyvaus pasaulio prasmes ir reikšmes. Prasmių ieškojimuose pasitelkiamos skirtingos medijos ir technologijos, nukeliančios parodos žiūrovą į tikrovės tikrovę, kurios pagrindiniu subjektu lieka žmogus-kūrėjas. 

Naudojamos technologijos yra tik įrankis perteikti pasąmonėje užkoduotas mintis. Atsakymus į klausimą „kas yra tikra?” rasite Vilniaus dailės akademijos vizualinių komunikacijų magistrų antro kurso parodoje 2023 m. Sausio 10-25 d. VDA galerijoje „Akademija“. 

Kuratorė: Elena Kanarskaitė

Parodos dalyviai: Aurelija Slapšytė, Beata Borisovaitė, Elena Kanarskaitė, Julija Leonavičienė,  Julius Blažys, Lalita Hlinskaya.