Latvių dizaineris Germans Ermičs pabaigęs, studijas Eindhoveno dizaino akademijoje, kuria charakteringus, išraiškingų formų ir spalvų stiklo baldus. Jo sukurti objektai traukia akį socialiniuose tinkluose. Populiarumo sulaukusį kūrėjo braižą pastebėjo toks klientas kaip Instagram. Germans Ermičs darbai eksponuojami galerijose Paryžiuje ir Milane, jis yra įkūręs studiją Amsterdame. Rugsėjo mėnesį Vilniaus dailės akademija per Erasmus+ programą pakvietė kūrėją pasidalinti patirtimi su produkto dizaino studentais kūrybinėse dirbtuvėse. Dizaino mėgėjai galėjo apsilankyti ir viešoje Germans Ermičs paskaitoje.

Kūrybinių dirbtuvių metu VDA studentai tyrinėjo medžiagiškumą, eksperimentavo su spalvomis ir tekstūromis. Anot Germans Ermičs, stiklas kaskart kelia vis naujus iššūkius: „tai įvairialypė medžiaga, kurios ypatybės man padeda atskleisti spalvą. Vis dar mokausi kaip su šia medžiaga dirbti skirtinguose kontekstuose ar tai būtų baldas, interjeras, ar instaliacija -vis reikia atrasti kitą stiklo apdirbimo būdą“.

Apie kūrybines dirbtuves VDA Dizaino katedros vedėjas prof. Juozas Brundza atsiliepia: „Dizaino katedroje visada džiaugiamės sėkmingai tarptautinėje arenoje praktikuojančių dizainerių kūrybinėmis dirbtuvėmis. Manau, kad studentams buvo labai naudinga išbandyti laisvo eksperimentavimo su medžiagomis, autorinio dizaino kūrybinius metodus.”

„Viliuosi, kad Dizaino katedros ketvirtakursiai iš kūrybinio proceso bus pasisėmę įkvėpimo savo būsimiems diplominiams darbams” - teigia VDA Dizaino katedros docentė Barbora Adamonytė-Keidūnė.

Produkto dizaino studentai viešai pristatė kūrybinių dirbtuvių metu sukurtus objektus Vilniaus dailės akademijos bibliotekoje. Erdvė vienam pusdieniui buvo tapusi spalvotų eksperimentų ir įkvėpimo vieta.